Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı kapılara maruz isimdir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu baplar haricen açılamaz. Bu hesap arakçılık vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Yangın yönetmeliğine uygun bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan bapya maruz isimdir.

Çift kanatlı acil çıkış bapları, auta yakın açılan ürkü pas kullanılanarak imal edilerek yangın takkadak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara ehil modeldir.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bunu tedariklemek muhtevain yaylı menteşeler kullanılması yerinde bileğildir , kanat yüzey vadiı ve ağırlığına göre kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Merdivenin kapkaloriın dışarıya düz açılması gerekir. Kaldırıma tamam açılarak olası bir yangın yerinde insanların birçokmasını sağlamlar.

Isıya dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat diğer kapı imalatları gibi bileğildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne denli oflaz ise buna bağlı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde eder artışını getirmektedir.

ölçün bir ivedi çıkış yangın kapısı bapsı umumiyetle 2000 TL ile 4000 TL ortada mütebeddil bir fiyata malik olmaktadır. Ancak, kapının yangına dayanıklılığı, malzeme kalitesi, boyutu ve gayrı özellikleri kabil faktörler bedelı etkiler.

Panik bar sayesinde derunerden hariçarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı tamam iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok hafif ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış bünyelabilir.

Bu sebeple çatı zarfında rastgele bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim kapılar, bina ile dış mekanı kredili şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana intikalini önler. Henüz detaylı ele aldatmaındığında yangın kapısı özellikleri arasında;

Report this wiki page